Ny missräkning för Blåvitt – Charaisjvilis frisparksmål räckte bara till kryss

IFK Göteborg spelade senast träningsmatch mot Falkenberg och förlorade med 2-0. Under lördagen spelade Blåvitt mot ännu en hallandsklubb, fast denna gång stod Varberg för motståndet.

Varberg spelade bäst i första halvlek, men fick ingen utdelning framåt. Istället kom första målet i andra halvlek, när Robin Book snodde bollen av Junes Barney och spelade fram Astrit Seljmani som satte 1-0 bakom Giannis Anestis.

Men Blåvitt kom igen och fick Varbergförsvararen Sebastian Möller utvisad när denne rev ner en fri Giorgi Charaisjvili precis utanför straffområdet. Charaisjvili tog själv hand om frisparken och tryckte in kvitteringen.

Målet blev matchens sista och matchen slutade oavgjort 1-1.

– Vi försöker ju utvecklas hela tiden. Sedan tycker jag det kändes bättre i andra halvlek, just hur vi kunde läsa och styra spela bättre. Men vi ska vinna en sådan här match, det ska vi, säger Andre Calisir till GP.

Matchen var Göteborgs näst sista inför den allsvenska premiären, då Blåvitt kommer att genrepa inför den allsvenska premiären i nästa vecka mot Örgryte.