Israelisk soldat dödad på Västbanken

Foto: Sebastian Scheiner/AP/TT

Israelisk polis och militär vid platsen för en attack på Västbanken där en soldat miste livet.

avTT

NYHETER

En israelisk soldat har dödats och två andra skadats i en attack på Västbanken, uppger Israels armé. Enligt en talesman för armén utfördes attacken sydväst om staden Nablus.

Gärningspersonen ska ha knivhuggit en soldat med kniv och sedan skjutit mot flera bilar med soldatens vapen, för att sedan fly från platsen i en kapad bil. Israelisk militär söker efter en eller flera förövare.

Sjukvårdspersonal uppger att de två skadade männen är 16 och 20 år.

Liknande attacker, oftast utförda av palestinier, sker sporadiskt på den ockuperade Västbanken, som till största delen kontrolleras av Israel. En våg av attacker skedde 2015 och 2016 efter att fredssamtal mellan Israel och Palestina kollapsat under 2014, men har sedan dess förekommit allt mer sällan.