Anna Beck – Årets Sola

Anna Beck
Anna Beck Foto: SVT

Publicerad

På galan 100° som hölls i Karlstad på fredagskvällen gick priset Årets Sola till paracyklisten Anna Beck.

Priset Årets Sola delas ut av Karlstads kommun till en glädjespridare som är driftig, inspirerande och positiv. Målbilden för utmärkelsen är Eva-Lisa Holtz, den glada servitrisen som levde och verkade i Karlstad på 1700-talet.

I år gick priset till Anna Beck som tävlar i paracykling.

Så här lyder motiveringen:

”Paracyklisten Anna Beck är en inspirerande person som genom sitt engagemang förmedlar att det är möjligt att förverkliga sina mål och drömmar. Hon jobbar aktivt med föreläsningar för att alla barn och unga ska kunna ingå i idrott eller andra sociala sammanhang oavsett funktionsnedsättning eller inte. Anna är en förebild som genom idrotten visar att det som verkar omöjligt kan bli möjligt. Hon har ett stort hjärta som brinner för barn och ungas rättigheter i samhället.”

2018 Soran Afrasiabi

2017 David Mathiasson

2016 Marie Niljung

2015 Linda Modin Klemner

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer