Ajdarevic vill bygga tålmodigt: "Om vi gått till Europa nu hade det kanske inte blivit wow"

Det blev förlust med 3-2, efter förlängning, mot Häcken i semifinalen av svenska cupen. Nu får Djurgården fokusera helt på allsvenskan och glömma eventuella tankar om cupfinalen i maj.

– Det är tungt. Jag tycker att vi såg starkare ut och att vi kändes starkare, men en individuell prestation från deras sida avgjorde matchen, säger nye mittfältaren Astrit Ajdarevic.

Inhopparen Mervan Celik avgjorde för Häcken i den 109:e minuten. Men Ajdarevic vill inte gräva ner sig allt för djupt efter förlusten.

– Vi har inte dött, precis. Vi har förlorat en semifinal. Vi får ta det här med oss. Vi får ta med oss det positiva in i allsvenskan. Jag tycker ändå att vi visar att vi har något bra på gång. Vi mötte ett duktigt Häcken, de har många duktiga spelare. Men jag kan nästan garantera att det kommer se annorlunda ut när vi möter dem i allsvenskan.

Varför?
– För att vi kommer vara hungrigare än Häcken. 

– Vi ska inte vara allt för nere. Vi lär oss av det här och det kommer se helt annorlunda ut i allsvenskan.

Ajdarevic, som varit skadad, hoppade in i den 64:e minuten och fick därmed nästan en timmes speltid, förlängningen inkluderad.

– Det kändes bättre. Det kändes som att jag försökte vara lite mer involverad än vad jag varit tidigare. Jag försökte hålla i bollen när det gick och det gick bra mestadels. Jag skapade några chanser åt andra. Det kommer bara bli bättre och bättre ju längre tiden går och jag känner redan nu att det känns bättre.

I och med förlusten står det nu klart att det inte blir något Europa League-kval för Djurgården senare i år.

– Lyssna, det är en grej att gå till Europa och en annan att göra det bra i Europa. Du måste förstå att vi har väldigt många nya spelare i år, ett nytt tränarteam och ett nytt spelsätt. Om vi hade gått till Europa så hade det kanske ändå inte gått wow. Det är bättre att vi spelar ihop oss och gör det bra i allsvenskan. Det är prio nummer ett. Jag har sagt det innan: vi kommer vara ett Europa-lag de närmaste åren. Det står jag fast vid. Men det är viktigt att man är väl förberedd när man väl går till Europa så att man inte går dit och åker ut mot skitlag som alla svenska lag gör nu för tiden, säger Ajdarevic.