50-åring avförd från utredning om mordförsök i Kallinge

En av de män som tidigare har varit misstänkt och suttit häktad för försök till mord och grovt rån på en 83-årig man i Kallinge har nu helt avförts från utredningen.

Enligt beslut från kammaråklagare Anna Johansson är mannen, som är 50 år gammal, inte längre misstänkt för brott i samband med det brutala överfallet mot en 83-årig man i Kallinge i slutet av januari.

”Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen beträffande viss misstänkt. På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den misstänkte har gjort sig skyldig till brott. Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt”, skriver åklagaren i sitt beslut.

50-åringen var en av de tre män som greps i Falkenberg misstänkta för inblandning i överfallet och rånet av den äldre mannen. Ytterligare en man, som är släkt med offret, greps någon dag senare av polisen. Samtliga fyra män har varit misstänkta och suttit häktade för försök till mord och grovt rån.

Den 50-årige mannen släpptes i mitten av februari ur häktet och har uppgett att han haft alibi för den aktuella kvällen. Nu har han helt avförts från utredningen.