OS-guld i fjol – Nu slutar Lindström | SVT Sport – SVT Nyheter

Nu ska han fokusera på att vara pappa i lite större omfattning.

– Jag har bestämt mig för att lägga av. Det var mitt sista mästerskapslopp i dag. Det är väl genomtänkt. Jag bestämde mig för två år sedan att ge mig själv chansen i två fina mästerskap i OS och ett hemma-VM där jag hämtade extra motivation, säger Lindström i SVT:s VM-magasin.

Björn Ferry blir förvånad.

– Jag är överraskad och har inte ens tänkt tanken men nu när du berättar så blir det logiskt men det är tråkigt, säger Ferry.

Även om beslutet togs för två år sedan landade det i dag och känslorna svallade. Skidskytte har ju varit Lindströms liv i så många år.

– I dag har det varit väldigt känslosamt. Med tanke på den här säsongen fick jag drömma om VM och fick chansen och är väldigt stolt över sträckan i dag, de känslorna kommer jag att bära med mig hela livet, säger Lindström.

”Biffen tar det!”

Karriärens sista tävlingar blir i samband med världscupavslutningen i Holmenkollen, Oslo, nästa helg. Lindström kommer inte till start i morgondagens masstart där bara 30 åkare får köra.

Den absoluta höjdpunkten i en lång och framgångsrik karriär var guldet vid herrstafetten i OS förra året, ett av de mest skrällartade i svensk idrottshistoria. På den sista sträckan knäckte han norrmannen Emil Hegle Svendsen.

– Det var något alldeles extra att få defilera hem guldet, sade Lindström till SVT Sport då.

Det är svårt att förstå att Lindström bara är 29 år. Det har att göra med den långa karriären som inleddes i världscupen 2008 då Lindström var 19 år. Sedan har det blivit tre OS och sju VM.

Det blev två VM-brons – i masstart 2012 och på 20 km distans 2013. Lindström vann en individuell tävling i världscupen 2012 och var på pallen sex gånger.