Medier: Misstänkt gripen för maffiamord

Foto: Seth Wenig/AP/TT

Polisens tekniker lastar en bil utanför Francesco Calis hus på Staten Island efter mordet.

avTT

NYHETER

En misstänkt har enligt medieuppgifter gripits efter mordet på Francesco “Franky Boy” Cali, som pekas ut av FBI som överhuvud för maffiafamiljen Gambino i New York. Polisen vill inte kommentera uppgifterna.

53-årige Cali, som tros ha varit Gambinoklanens ledare sedan 2015, sköts med sex skott i onsdags kväll utanför sitt hem på Staten Island. ABC News rapporterar att bilder från en övervakningskamera visar hur någon kör på Calis bil, drar ut honom ur bilen och att de sedan pratar med varandra och skakar hand. Därefter drar mannen fram ett vapen och skjuter Cali.

Gambino är en av New Yorks fem gamla maffiafamiljer – tillsammans med Genovese, Lucchese, Colombo och Bonanno – med rötter från Sicilien.