JUST NU: Manchester City i brygga – ligger under mot Championshiplag

Manchester City och Swansea drabbar samman i kvarsfinalen av FA-cupen. Då får landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt chansen från start och han ställs mot bland andra Gabriel Jesis, Bernardo Silva och Leroy Sané.

Manchester City tryckte inledningsvis på och laget hade några möjligheter som kunde resulterat i mål. Men det var inte Premier League-ledaren som gjorde matchens första mål – i stället var det Championship-laget Swansea som tog ledningen. Efter dryga 20 minuter fällde City-backen Fabian Delph fällde Connor Roberts och Swansea tilldömdes straff. Den förvaltade Matt Grimes på bästa sätt genom att trycka dit 1-0 från elva meter.

Ungefär tio minuter senare blev uppförsbacken än brantare för Manchester City. Efter ett kanonanfall av Swansea fick Bersant Celina en bra chans i straffområdet. Celina gjorde inget misstag och tryckte dit 2-0.

I den andra halvleken kom dock Manchester City tillbaka. I den 70:e minuten gjorde Bernardo Silva 2-1 efter en stökig situation i straffområdet och tio minuter senare satte Sergio Agüero dit 2-2 från elva meter efter att bollen studsat på Kristoffer Nordfeldts rygg och in i mål.

City fortsatte därefter att trycka på och det var nära att laget gjorde 3-2. I 82:e fick Sergio Agüeroett jätteläge, men den svenske landslagsmålvakten slängde sig framåt och gjorde en jätteräddning.

Startelvor:

Swansea: Nordfeldt, Roberts, Van der Hoorn, Carter-Vickers, Grimes – Fulton, Celina, Byers – Dyer, James, Routledge

Manchester City: Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Delph – Gündogan, Silva, Bernardo Silva – Sane, Mahrez, Jesus.