SVT-profilen hoppar av populära programmet

SVT-programmet ”Det sitter i väggarna” kommer enligt Aftonbladet att få en ny programledare. Nuvarande programledaren Christopher O’Regan, 47, berättar att han bestämt sig för att lämna programmet av familjeskäl.

– Det är ett val som jag måste göra, berättar han i intervjun.

Enligt uppgifter till tidningen kommer hans roll i programmet att ersättas av ”Antikrundans” expert Rickard Thunér.

LÄS MER: Anne Lundberg avslöjar smygändringarna i SVT

För tidningen berättar Christopher O’Regan att det var ett beslut som ”smärtar och svider” – men var nödvändigt. Han kommer att sakna teamet bakom programmet och kollegan Erika Åberg, som han lett programmet med i fyra säsonger. 

– Hon blev jätteledsen. Vi har varit lyckligt lottade och bortskämda med att ha en otroligt fin stämning i teamet. Vi har alla tillsammans bildat en helhet i detta och när man tar bort det så har det funnits en oro kring om det ska kunna fortsätta. Jag är glad att programmet rullar vidare, berättar han för tidningen.

Vad som händer i framtiden är ännu inte bestämt, men han har nya tv-idéer som han har diskuterat.

– När jag meddelade att jag är tvungen att hoppa av ”Det sitter i väggarna” så säger SVT att jag är en viktig profil för dem. Men man får se om de kan profilera fram något annat program. Vi får se vad det kan bli av det, berättar han vidare för Aftonbladet.

Expressen söker SVT och Christopher O’Regan.