Ser framemot att se när han blir arg”

Under måndagen kom nyheten att Peter Forsberg kliver in som investerare och partner i det stora agentnätverket 4sports.  

– Jag har alltid velat jobba nära hockeyn, eller förresten, ett tag tyckte jag verkligen inte om att tita på hockey. Men ett-två år efter att jag la av så kom suget verkligen tillbaka. Det här är en stor möjlighet för mig, sa Forsberg.

Peter Forsberg kommer därmed jobbat tätt ihop med förre lagkamraten Claude Lemieux, som har en ledande roll i 4sports. 

Och eventuellt kommer det även leda till att Forsberg får möta en annan före detta Colorado-hjälte, Joe Sakic, vid förhandlingsbordet.

Forsberg om att förhandla Sakic

I 31 Thoughts: The Podcast får Peter Forsberg frågan hur det skulle kännas att sitta ner och förhandla om en spelare kontrakt med Sakic, som numera är general manager i Avalanche.

– Det skulle vara väldigt kul om jag fick göra det. Jag var lyckligt lottad som fick spela så länge med honom. Det skulle vara häftigt att ha en första dispyt med Joe, efter att ha varit vän med honom i 20 år, svarar Forsberg.

– Jag ser framemot att få se hur han blir när han blir arg. Jag har aldrig riktigt sett honom arg. Det skulle vara fantastiskt att få se det.

image
Peter Forsberg och Joe Sakic.

Foto: JACK DEMPSEY / AP SCANPIX SWEDEN

Tillsammans med Joe Sakic ledde Peter Forsberg Colorado till stora framgångar. Två gånger, 1996 och 2001, fick de lyfta Stanley Cup-bucklan ihop.

– Efter att ha vunnit Stanley Cup ihop har du ett band resten av livet. Så även om vi skulle argumentera kring ett kontrakt tror jag att det kommer vara kul, säger Peter Forsberg.

Bland 4Sports klienter finns spelare som Torontos danske målvakt Frederik Andersen, San Josés schweiziske succéspelare Timo Meier och flera svenskar, däribland Hampus Lindholm. Och Peter Forsberg medger skämtsamt att han gärna skulle hjälpa Colora

– Det skulle också vara fantastiskt om vi fick hjälpa Colorado med några bra spelare, det behöver vinna lite matcher nu, säger han i 31 Thoughts: The Podcast

LÄS MER: Peter Forsberg gör ny hockeysatsning

Lemieux om fruns ord kring Forsberg

image
Peter Forsberg och Claude Lemieux jublar på isen

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Claude Lemieux spelade en stor roll i det Colorado som vann Stanley Cup 1996 – och bildade ofta kedja med Peter Forsberg under ”Foppas” första säsonger i NHL. Han ser nu fram emot att få samarbeta med ”Foppa” igen – och berättade samtidigt om skillnaden mellan Forsberg och Sakic.

– Min fru skyllde alltid på mig, och sa: ”Du har så horribelt dåligt inflytande på Peter. Kolla vad han gör efter att domaren blåst och se hur fysisk han har blivit”, säger Lemieux.

– Jag sa alltid att jag inte kommer ta på mig det. Jag känner den här grabben. Peter Forsberg hade en udd, han spelade med mer udd än Joe (Sakic) gjorde. Joe var den ultimata lömska spelaren.

LÄS MER: Hockeyikonen om bråket med Foppa

LÄS MER: Supertrion var fiender: ”De hälsade inte på varandra”