Lindorffs mystiska magsjukdom – läkarnas miss under operationen

Sedan ”Bonde söker fru”-programledaren Linda Lindorff, 47, drabbades av akuta magsmärtor under en semesterresa i Dubai har hon lidit av svåra hälsoproblem och opererats flera gånger.

Nu förklarar hon på Instagram att hon inte hade behövt operera bort blindtarmen, som hon gjorde i Dubai.

”Det var inte blindtarmen som gjorde mig sjuk. Jag hade en stor inflammation i buken som påverkat flera olika organ däribland blindtarmen men även äggstock, äggledare och urinblåsa på höger sida” förklarar Linda Lindorff i ett inlägg på Instagram.

Efter operationen mådde programledaren ändå inte bättre, och väl hemma i Sverige sökte hon vård igen. På Danderyds sjukhus i Stockholm gjordes nya undersökningar – samtidigt som hon fick besked från sjukhuset i Dubai om att blindtarmen varit frisk.

– Efter en blindtarmsoperation, när blindtarmen är borta, då ska man ju bli bättre. Det konstaterades också att jag hade blodförgiftning. Hem kom jag till slut, efter fem dagar, och då fick jag åka in igen till Danderyd. Det blev en väldigt långdragen och jobbig, orolig tid, säger Lindorff i P4 Extra.

Under operationen tog läkarna bort ett bråck som bildats under den första operationen, och tog alla tester de kunde tänka sig. 

LÄS MER: Linda Lindorff akut inlagd – efter operationen utomlands

Lindorff förklarar att bland det jobbigaste var att se hur oroliga barnen var för sin mamma.

– Det blir jobbigt för mig att se barnen oroliga, så jag har inte pratat så mycket med dem. Men de kan ju se att deras mamma spelar helt plötsligt inte tennis, hon ligger i en säng. Det var bland det värsta tycker jag, att behöva se barnen oroliga, säger hon i P4 Extra.

Nu är Linda Lindorff på fötter igen, och har äntligen fått normala värden på sina blodprover, för första gången på över en månad. 

Men fortfarande vet läkarna inte riktigt varför hon blev sjuk.

– Nä, det är en större inflammation i magen som man inte riktigt kan förstå vad den kom ifrån eller av. Men alla organ är undersökta och jag är undersökt från topp till tå, och är på något sätt i allt det här ändå frisk, säger Linda Lindorff i P4 Extra.

LÄS MER: Linda Lindorff tvingad till akut operation – räddad av maken

Expressen har sökt Linda Lindorff.