Chelsea-spelarna som missar MFF-mötet

Engelska storlaget Chelsea kommer från en tuff period på hemmaplan inför det första 16-delsfinalmötet i Europa League borta mot Malmö FF.

I helgen förlorade London-laget med hela 6–0 mot Manchester City i ligaspelet och flera medier rapporterar att pressen växer på lagets manager Maurizio Sarri. Italienaren, som tog över Chelsea i somras, uppges riskera att få sparken om inte resultaten blir bättre.

Inför mötet med Malmö FF valde Chelsea att genomföra sitt sista matchförberedande träningspass på sin egen träningsanläggning och inte på matcharenan som brukligt är, innan man reste till Malmö under eftermiddagen.

Enligt rapporter i engelska medier så väntas Maurizio Sarri rotera en del i sin stjärnspäckade trupp till mötet med MFF eftersom man har en viktig FA-cupmatch mot Manchester United på måndag. Spelare som Oliver Giroud, Willian och talangen Callum Hudson-Odoi kan få chansen mot MFF.

LÄS MER: Bengtsson: ”Chelsea vill egentligen inte vara här”

Enligt de första rapporterna saknar Chelsea garanterat en spelare mot MFF: Danny Drinkwater. Enligt The Evening Standard så tränade inte mittfältaren, som gjort tre A-landskamper för England, med den övriga truppen på onsdagen på grund av en lättare skada som han ådrog sig på tisdagsträningen.

Danny Drinkwater är en av två spelare som registrerades in i Chelseas Europa League-trupp inför slutspelet tillsammans med nyförvärvet Gonzalo Higuain.

Chelsea saknar även Ruben Loftus-Cheek, som förväntades starta. Mittfältaren är alltjämt på skadelistan. Även Gary Cahill saknas i 20-mannatruppen enligt Evening Standard. Chelsea vilar också ordinarie vänsterbacken Marcos Alonso. 

LÄS MER: ”Ingen skillnad på om vi möter Gefle eller Chelsea”