Paananens tunga hyllning till SSK:s spetsduo – och ilskan efter sjuka målet

VIK gjorde på det stora hela en hyfsad bortamatch i Scaniarinken.

Man hade bara ett problem – men det problemet var ett rejält sådant.

Gulsvart klarade inte alls av att hantera Södertäljes superduo med Nicolai Meyer och Sebastian Dyk.

Meyer var inblandad i samtliga fem SSK-mål, medan Dyk hade ett finger med i tre. Efter matchen hyllade också VIK-tränaren Thomas Paananen de två motståndarna.

– Södertälje är effektivare, sen har de två spelare som inte vi har för tillfället. De har spets i Dyk och Meyer som inte vi klarar av att hantera i dag. Resten av matchen tycker jag vi är klart bättre fem mot fem. Det är surt att förlora så klart, och jag skulle kunna hitta hur mycket fel som helst, men jag väljer i stället att hylla de två. De bär hela Södertälje på ett imponerande sätt, säger Paananen i Hockeypuls livesändning efter matchen.

Hur mycket hade ni pratat om de två inför matchen?

– Lite grann så klart, men inte något överdrivet. Vi har koll på vad de är bra på, framför allt i box play, men vi lyckas tyvärr inte stoppa dem.

Thomas Paananen valde att hylla SSK:s superduo med Nicolai Meyer och Sebastian Dyk.

Och det var inte bara på målen som VIK hade problem med duon. De två skapade heta chanser i princip varje gång de var inne på isen. Paananen menar att VIK var det bättre laget när Dyk och Meyer inte var på isen.

– De har ju en skicklighet i sitt spel som inte någon annan i den här ligan har. Varje gång Meyer har pucken i anfallszon lägger han en målpassning som gör att det blir ett rött avslut nästan varje passning han lägger. Men det är i anfallszon de är vassa, från röd och hemåt är de inte mer än någon annan. För den stora hockeypubliken är det kul att se, det är svårt att vara motståndare i dag. Man kan inte säga något annat. Jag tycker vi försöker på alla vis. Vi skapar chanser och vi vinner skotten, men vi sätter tyvärr inte våra lägen. Det gör Södertälje i dag – eller de två gör det själva. Jag tycker inte någon annan i deras lag är ett speciellt stort hot. Det är de två som bär deras lag.

Inför matchen var Thomas Paananen tydlig med att lagets box play behövde funka mot Södertälje. Så blev det inte. SSK gjorde mål i två av tre power play-lägen.

– Jag tycker ettan som de gör i deras power play är en bra passning genom slottet som han skjuter direkt på. Det är svårt att försvara sig på. Tvåan går han (Meyer) in och prickskjuter. Det är spets i den här ligan som ingen annan har. I vårt PP skapar vi en hel del lägen också, men deras målvakt är fantastiskt bra i dag. Det är kanske första gången i år vi förlorar matchen när (Samuel) Ersson står.

Som om inte den tuffa kampen mot Meyer och Dyk var nog hade VIK också marginalerna tydligt mot sig vid ett tillfälle i den första perioden. En dump bakom Samuel Ersson tog i en skarv i plexiglaset och gav Meyer helt öppet mål, när Ersson var på väg bakom mål för att stoppa pucken. 2–1 var inte Meyers svåraste mål i karriären.

– Det vill du nog inte veta, vad jag tänker. Man kokar ju liksom. Det känns som att oturen grinar oss i ansiktet, och det är på bortaplan. Det känns som att det aldrig skulle hända hemma. Vi har kommit in i matchen och gjort ett fantastiskt fint 1–1, så kommer det från ingenstans. Man är vansinnig inombords, men försöker visa ett lugn ändå.

Se senaste avsnittet av dokumentärserien #InsideVIK här