Nya limiterade MINI John Cooper Works GP: Snabbare och kraftfullare än någonsin

Nu presenterar premiumvarumärket MINI sin senaste modell, MINI John Cooper Works GP. Med en 4-cylindrig turbomotor med över 300 hästkrafter och racingteknik av John Cooper Works utlovas en helt ny dimension av prestanda och körupplevelse. Den nya versionen av den sportiga lilla racingbilen kommer i begränsad upplaga år 2020.

Den nya versionen, MINI John Cooper Works GP, kommer att vara den snabbaste och mest kraftfulla MINI-modellen någonsin. Fartförmågan kommer från en ny 4-cylindrig motor med en effekt på över 300 hästkrafter kombinerat med MINI:s TwinPower Turbo-teknik.

“Den snabbaste MINI:n i varumärkets 60-åriga historia är ett utryck för ren och skär racingpassion,” säger Thomas Giuliani, Vice President Product and Launch Management hos MINI.

Nya MINI John Cooper Works GP presenterades för första gången som konceptbil på Frankfurts motormässa i september 2017. Modellens utseende och sportiga ambition var redan då tydlig med en stor och bred front samt bakdel, en iögonfallande takspoiler och genomgående lättviktsmaterial.

Bilen lanseras på världsmarknaden under 2020 men spekulanter måste vara snabba då modellen görs i limiterad upplaga och enbart kommer att tillverkas i 3 000 exemplar.

”Vi är väl medvetna om att förväntningarna på MINI John Cooper Works GP är höga, inte minst genom de reaktioner som konceptbilen fick när den presenterades, men också från tidigare erfarenhet: Modellens föregångare sålde ju slut innan den officiella marknadslanseringen ens hunnit börja,” säger Thomas Giuliani.

Den förra generationen av MINI John Cooper Works GP tillverkades även den i en limiterad upplaga på 2 000 bilar, och så var fallet även för MINI Cooper S med John Cooper Works GP Kit, som lanserades 2006. Båda två har sedan dess blivit hett eftertraktade för bilsamlare. Nya MINI John Cooper Works GP utgår från MINI:s sportbilsgener och ur dessa har man byggt en äkta racingmaskin som på ett extremt sätt förkroppsligar dessa. Under utvecklingen av nya MINI John Cooper Works GP har John Cooper Works expertis bland annat använts för ett speciellt utvecklat fjädringssystem anpassat till kraften i den nya motorn.

Förberedelserna inför serietillverkning går nu in i den avgörande slutfasen. Under de närmsta månaderna ska bilen testköras på bana, samt genomgå omfattande fordonstester. Målet är överträffa förra generationens varvtid på legendariska Nürburgring-Nordschleife-banan, där föregångaren noterade en tid på 8 minuter och 23 sekunder – snabbare än många sportbilar i de större segmenten.

För mer information, vänligen kontakta: 
Peter Maier, informationschef BMW Group Sverige
@: peter.maier@bmw.se
T: +46 73 347 06 34

Med sina fyra varumärken BMW, MINI, Rolls-Royce och BMW Motorrad, är BMW Group världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar samt erbjuder finansiella- och mobila premiumtjänster. Som ett globalt företag, driver BMW Group 30 produktions- och monteringsanläggningar i 14 länder och har ett globalt försäljningsnätverk i mer än 140 länder.

År 2018 sålde BMW Group ca 2 490 000 personbilar och mer än 165 000 motorcyklar över hela världen. Resultatet före skatt för räkenskapsåret 2017 var ca 10,655 miljarder euro på upptill 98,678 miljarder euro i intäkter. Per den 31 december 2017 hade BMW Group 129 932 medarbetare.

Framgången för BMW Group har alltid baserats på långsiktigt tänkande och ansvarsfulla beslut. Företaget har därför etablerat en ekologisk och social hållbarhet genom hela värdekedjan, omfattande produktansvar och ett tydligt åtagande att spara resurser som en integrerad del av strategin.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: http://twitter.com/BMWGroup
YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView
Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw