Lottning till kurs efter serverkrasch

Klockan nio under tisdagsmorgonen släpptes platserna till den kostnadsfria skrivarkursen i Övertorneå men ingen kunde anmäla sig då skolans hemsida kraschade på grund av överbelastning.

– Galen, galen galen. Hela stackars Tornedalens folkhögskola verkar ha kraschat idag klockan tio när anmälningarna till skrivarkursen släpptes. Jag är verkligen jätteledsen över detta. De jobbar såklart som lämlar för att fixa det. Jag kan inte göra något åt det tyvärr. Förutom att tålmodigt vänta. Inte min bästa gren, skriver Åsa Larsson på sin Facebooksida under tisdagen när det stod klart att trycket var för stort för hemsidans kapacitet.

Senare under dagen meddelade Larsson via sociala medier att det nu är nya bud gällande de 20 eftertraktade platserna.

–  Man kan anmäla sig hela veckan lång. Sedan lottas platserna till skrivarskolan ut. Puuuhh, kan man skriva lite på romanen då? Tack för ert tålamod. På folkhögskolan sa de att alla som ringt varit förstående och snälla, skriver Larsson.

Tillsammans med Tove Alsterdal ska Larsson hålla en skrivarkurs för norrbottniska kvinnor och icke binära i Övertorneå. Larsson har tidigare skrivit att hon trots många förfrågningar alltid tackar ner till att hålla skrivarkurser men att hon tänkte om då hon fick Kari Marklund-stipendiet.

– Jag tänkte att jag ville göra något bra i Norrbotten för pengarna. Så jag ska hålla en skrivarkurs för kvinnor och icke binära i Norrbotten. Vi har starka och uppmärksammade manliga författare i Norrbotten, men jag skulle vilja ge det kvinnliga, eller rättare icke manliga, berättandet en vänlig knuff framåt.

Mia Jaako vid Tornedalens folkhögskola säger att det är jätteroligt och att de blev chockade över hur många som ville ha platserna.

– Imorse när jag kom till jobbet hade ett åttiotal anmält sig. Vi har lärt oss en läxa och kommer att vara bättre förberedda om det sker ett liknande arrangemang i framtiden.

Beslutet att lotta ut biljetterna var för att man ville undvika ytterligare en serverkrasch.

– Man kan anmäla sig under en veckas tid och sedan kommer jag att gå igenom anmälningarna för att se att det inte finns dubbletter och att alla är behöriga, säger Jaako.