JUST NU: Son skjuter Tottenham till ledning

Redan i går flaggade Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino för att Danny Rose skulle missa motet med Dortmund. Och när elvorna släpptes stod det klart att Rose inleder på bänken. I stället kliver Juan Foyth in i elvan som mittback medan Jan Vertonghen klev ut till vänster i Spurs laguppställning.

I bortalaget Dortmund, som bland annat saknar den offensiva duon Marco Reus och Paca Alcacer, spelar Mario Götze som ensam anfallare. 

Matchen inledde i ett högt tempo där båda lagen försökte pressa varandra högt upp i plan. Efter dryga fem minuter skapade Tottenham matchens första farlighet genom Lucas Moura. Brassen tog ner bollen i offensivt straffområde och vände om snabbt innan han klippte till på volley. Avslutet var stenhårt, men lyckligtvis för Dortmund gick skottet utanför målramen.  

Efter kvartens spel skapade Dortmund nästa chans i matchen. Tottenham-försvaret sjabblade med bollen efter att Mario Götze pressat högt. Till slut snodde Christian Pulisic till sig bollen och avancerade mot mål. Amerikanen fick till ett avslut från snäv vinkel, men Hugo Lloris kunde rädda Tottenham med en benparad. 

Den andra halvleken hade knappt börjat innan Tottenham tog ledningen. Laget vann bollen högt och ett inlägg från vänsterkanten nådde Heung-min Son som från nära håll kunde stöta in 1-0 på volley.

Lagens startelvor:

Tottenham: Lloris – Alderweireld, Foyth, Sanchez – Aurier, Winks, Sissoko, Vertonghen – Eriksen, Lucas, Son

Dortmund: Bürki – Hakimi, Zagadou,Toprak, Diallo – Pulisic, Delaney, Witsel, Dahoud, Sancho – Götze,