JUST NU: Ajax nätar – inget mål efter VAR-beslut

Gareth Bale startar för Real Madrid efter att ha hoppat in och nätat i derbyt mot Atlético senast. Raphael Varane missar matchen för gästerna efter att ha drabbats av influensa.

Real-kaptenen Sergio Ramos gör sin 600:e match för klubben, och blir den sjunde spelaren i historien att nå den milstolpen för “marängerna”.

Matchen fick en böljande inledning och Ajax stressade Real Madrid högt upp i planen. I den 25:e minuten var det också mycket nära att hemmalaget tog ledningen. Dusan Tadic sköt ett skott som skruvade sig ut i stolpen och ut.

Ajax fortsatte att trycka på och hade ett friläge, som räddades av Thibaut Courtois. Hemmalaget hade även en boll i mål efter 40 minuter. Efter en miss från Courtois nickade Nicolas Tagliafico bollen i mål. Efter ett VAR-beslut som dömdes målet dock bort då Tadic befann sig i en offsideposition och ansågs störa Real-målvakten.

I den andra halvleken fortsatte Ajax att gå framåt. Men det var Real som skulle ta ledningen en kvart in. Vinicius Junior tog sig in i straffområdet efter en fin aktion och lade upp bollen för Karim Benzema som dundrade in 1-0.

Ajax skulle dock komma tilbaka. I den 75:e minuten tryckte Hakim Ziyech in 1-1 och fick Johan Cruijff Arena att explodera.

Lagens startelvor:

Ajax: Onana – Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico – Schöne, De Jong, Van de Beek – Neres, Tadic, Ziyech.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Ramos, Reguilon – Casemiro, Modric, Kroos – Bale, Benzema, Vinicius.