Historiskt bortdömt mål i CL

Det var uppdukat för fest i Champions League när Ajax tog sig an Real Madrid hemma i Amsterdam. Och med publiken i ryggen så inledde hemmalaget matchen bäst, och skapade de hetaste chanserna i den första halvleken.

Ajax lyckades till slut få in bollen i nät, men istället för en ledning så dömde domaren med hjälp av VAR bort målet. Det var första gången i Champions League som en domare valt att döma bort ett mål efter att ha tagit hjälp av VAR.

– Jag är en försvarare av VAR och steg för steg kommer fotbollen att bli mer rättvis. Ibland har det blivit dåligt för oss och i dag annullerades ett viktigt mål, säger Reals Sergio Ramos till Marca.

Real hetare i andra

I den andra halvleken var det spanjorerna som öppnade bäst, och i den 60:e minuten satte Karim Benzema 0-1. Ajax kunde sedan i den 75:e minuten kvittera matchen genom Hakim Ziyech, men glädjen varade inte mer än drygt tio minuter. I den 87:e minuten kunde Marco Asensio avgöra matchen med sitt 1-2 mål.