Atteviks bygger en ny bilhall

– Vi har haft samarbete med kommunen om Kålgårdsområdet och dess framtid och har under många år jobbat med frågan om att förädla våra fastigheter enligt våra märkens standard. Vi har diskuterat flera olika lösningar men hamnat i att vårt affärsläge på John Bauersgatan är det bästa, säger Leif Augustsson, vd för Atteviks personvagnar.

– Det är gångavstånd till city och hög tillgänglighet via E4:an och övrig infrastruktur. Vi kommer utöka vår kapacitet både i antal serviceplatser och försäljning. Vi räknar med att sälja cirka 2000 Audi från nya anläggningen och ytterligare arbetstillfällen kommer att skapas de kommande åren, säger Leif Augustsson i ett pressmeddelande.

Fastigheten byggs med förstärkt grundläggning så att det går att omvandla dem till lägenheter eller kontor i framtiden.

– Med detta ger vi vår personal en bra arbetsplats men också för att möta den nya tekniken, digitaliseringen och kommande elbilar. Vi har redan förhandstecknat cirkaa 20 nya Audi e-tron som är först ut som ren elbil. Denna modell lanseras under våren 2019. Flera andra el-bilar och laddhybrider kommer löpande. Inom några år kommer vår koncern erbjuda ca 80 olika el- och laddhybrider. Anläggningen kommer även innehålla virtuella showrooms där man kan se bilarnas olika tillval via WR-glasögon och stora digitala skärmar.

Bilmarknaden är fortsatt mycket stark med en totalmarknad över 340.000 bilar de kommande åren.

– Vi har under många år varit framgångsrika och beståndet på vägarna är mycket stort som vi måste ta hand om och erbjuda våra servicetjänster. Vi väntar en expansiv modelloffensiv från Audi och övriga märken inom vår koncern; Volkswagen, Volkswagen transportbilar, SEAT och ŠKODA.

I första fasen är det Audi som det finns styrelsebeslut och bygglov på.

– Nästa fas avser övriga märken som vi fortsatt projekterar vilket innebär en ombyggnad av hela kvarteret och vi inväntar detaljplansändring för nästa steg i vår utveckling av vår verksamhet.