Lastbil tappade sitt släp i trafikolycka

Detta skedde vid klockan 09:00 på måndagsmorgonen. Det rör sig om en lastbil som har tappat sitt släp upper polisen i region öst. Enligt vår reporter på plats blockerar släpet trafiken i södergående riktning. Det ska inte vara någon köbildning ännu och bilister kan passera en i taget i norrgående fil. Enligt polisen ska föraren, som är en man i 45-årsåldern, inte ha blivit skadad i samband med händelsen. Polisen var på plats vid klockan 09:20 och dirigerade trafiken samt väntade tillsammans med föraren på bärgare.

– Vi har ingen prognos ännu för hur lång tid bärgningsarbetet kan ta. Det är ju lite speciellt när det är så tunga släp det rör sig om, uppgav polisens presstalesperson i region öst, Åsa Willsund vid klockan 10.45.

Enligt Trafikverket kan trafiken påverkas fram till klockan 13:00 på måndagsförmiddagen och att vägen kommer att vara helt avstängd i båda riktningarna i samband med bärgningsarbetet. 11:26 meddelade polisen att bärgningsarbtet hade påbörjats och att vägen kommer att vara avstängd i båda riktningarna till ungefär klockan 12:15.

ArtikelbildBILD: Henrik Lindberg

Vid 12:09 bekräftade polisen att bärgningsrbetet av släpet var avklarat och att vägen åter var helt öppet för trafik. Polisen har därmed lämnat platsen.

Polisen uppger att föraren inte misstänks för något brott men att lastbilens draganordning kommer att behöva besiktas i samband med händelsen.

Artikeln kommer att uppdateras.
blåljus