Tre veckor att hitta nytt hem för hunden – annars avlivas den

Länsstyrelsen har beslutat att en omhändertagen hund i Karlskrona nu ska säljas eller överlåtas på annat sätt. Om inte det är möjligt att genomföra inom tre veckor kommer hunden att avlivas.

En man hemmahörande i Karlskrona kommun fick i slutet av december förra året sin hund omhändertagen av polisen då han inte låtit hunden få den veterinärvård som den var i behov av. Enligt veterinärintyget hade hunden fått bitskador som behövde sys och var dessutom halt på ett ben. Hunden remitterades till djursjukhus för bedömning av bitskadorna och röntgen av benet.

I början av januari i år beslutade Länsstyrelsen Blekinge att Polismyndighetens beslut om omhändertagande skulle fortsätta att gälla. Länsstyrelsen har också beslutat att hunden ska säljas eller överlåtas på annat sätt.

Om hunden inte går att sälja eller överlåta inom 21 dagar kommer den att avlivas. Det skriver länsstyrelsen i sitt beslut.