Palicka bänkas – trots succén: ”Vårt koncept”

Palicka och Mikael Appelgren – “Palle” och “Äpplet” – delar på målvaktsansvaret både i handbollslandslaget och i tyska klubblaget Rhein-Neckar Löwen. Att spela varannan match är ett väl inkört upplägg som de inte ändrar på i första taget.

Det spelar inte ens någon roll att Palicka var makalöst bra i 31–16-segern mot Argentina.

– Vi har kört varannan match hela säsongen så jag kan inte föreställa mig att vi skulle göra någonting annat, säger Palicka inför matchen mot Angola.

– Det ska till att den ena går ner sig fullständigt eller om en skada står i vägen, annars har vi vårt koncept som vi tror på. I EM förra året gick det bra för mig i semifinalen och sedan spelade “Äpplet” fantastiskt i finalen, även om vi förlorade den och man lätt glömmer av en sådan insats då.

I Sverige finns det en möjlighet att Hampus Wanne får VM-debutera lite tidigare än väntat. Vänstersexan, som har haft influensa, ansluter till truppen i Köpenhamn i dag och om allt verkar okej med honom är han aktuell för lite spel redan mot Angola.

Sverige toppar grupp D som enda lag på fyra poäng och är storfavorit i kvällens match i Royal Arena.

LÄS MER: Handbolls-VM 2019 – här är allt du behöver veta