Sverige utklassade Argentina

Handboll Ett svenskt handbollslandslag i allmänhet som briljerade och en målvakt i synnerhet som stundtals var helt omutlig. Detta var huvudorsakerna till att Sverige vann sin andra VM-match med överlägsna 31-16 (15-10) mot Argentina.

Argentina, som tog poäng mot Ungern i första matchen, hängde med till 6-6, men sedan drog Sverige enkelt ifrån. Emellanåt spelade man ut sydamerikanerna, som såg ut som orörliga statister.

Framförallt imponerade det svenska försvarsspelet med målvakten Andreas Palicka i spetsen. Palicka stod för både möjliga och omöjliga räddningar som helt knäckte självförtroendet på de argentinska skyttarna. Speciellt imponerade Palicka med en ”Ninjaräddning”. Med foten över huvudet räddade den 189 centimeter långa målvakten bollen genom en hoppsparksparad.

Då reste sig hela den blågula läktaren och jublade för den svenske supermålvakten.

Svenskarna slog på ett övertygande sätt heller aldrig av på takten trots att matchen redan i halvtid i praktiken var avgjord. Många kontringsmål på slutet blev det också och Mattias Zackrisson blev bäste målskytt med sex fullträffar.

På måndag kväll fortsätter VM för Sveriges del med match mot Angola.