Rasar efter smällen: ”Jag är så jäkla arg”

Det var i slutet av den första perioden mellan Linköping och Färjestad som Axel Ottosson åkte på en smäll som tog illa.

Ottosson åkte ihop med Linköpings Dan Pettersson, och smällen tog i ansiktet. Färjestadspelaren blev liggande på isen, och tvingades bryta matchen.

Färjestads Anton Grundels säsong är över, efter att ha drabbats av ytterligare en hjärnskakning. 

– Jag vet att chanserna att komma tillbaka till hockeyn inte är jättestora, men jag vill vänta till att jag är helt frisk innan jag tar beslutet. När den dagen kommer så måste jag fråga mig själv om det är värt att spela hockey? Det ser inte så ljust ut, måste jag erkänna, har han sagt till Aftonbladet.

Grundel reagerade starkt på situationen mellan Pettersson och Ottosson. Hockeystjärnan skrev först en ilsken tweet som han senare tog bort, och nyanserade därefter sin kritik: 

”Formuleringen blir fel jag ber om ursäkt. Är så jäkla arg över smällar mot huvud som kan undvikas. Efter lite omtanke där jag sätter mig själv i samma sist, Dan reagerar på reflex och sätter emot. Men han äger situationen och kan undvika att smällen tar kring huvudtrakten”.

I C Mores studio diskuterades situationen. Experten Niklas Wikegård menar att Ottosson borde tagit ett större ansvar i situationen.

– Ingen utvisning överhuvudtaget, det är jättemärkligt att Ottosson åker in i en spelare mitt i banan, säger han.

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Färjestad – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Linköping HC – direkt i Messenger