Norsk dubbel i tremilen – ingen svensk topp 15

Calle Halfvarsson var långt efter segraren i tremilen.
Foto: Pedersen, Terje

Calle Halfvarssons “upp och ned”-form fortsätter. I Lillehammer beskrev han själv säsongsstarten med de orden, efter att inte alls hängt med i 15 kilometersloppet, men sedan varit nära pallen i jaktstarten.

I tremilen i Beitostølen blev det ännu ett världscuplopp som inte gick svenskens väg. Halfvarsson var långt efter redan efter halva loppet, 15 kilometer, när han låg på 28:e plats. Och efter att han aldrig riktigt kom in i loppet fortsatte placeringarna att dala för 29-åringen, som till slut åkte in på 58:e plats, över sex minuter efter segraren.

Loppet blev i stället en norsk uppgörelse där Sjur Røthe drog ifrån efter halva loppet och vann klart före Martin Johnsrud Sundby. Trea blev ryssen Andrej Melnitjenko och samtliga placeringar från ett till tio togs av norrmän och ryssar.

Bäste svensk blev Viktor Thorn på 18:e plats, Jens Burman slutade 22:a och Daniel Rickardsson 40:e.

Fakta: Dagens topp 10-placeringar utifrån nationalitet:

1) Norge

2) Norge

3) Ryssland

4) Ryssland

5) Norge

6) Ryssland

7) Norge

8) Ryssland

9) Norge

10) Norge