Frölundas tunga svacka: ”Skäms som hundar”

Förlusten borta mot Färjestad den 24 november blev inledningen på en jobbig trend för Frölunda.

Det blev visserligen seger mot Brynäs i förra veckan.

Men totalt har man förlorat fyra av de fem senaste matcherna i SHL, och bara lyckats göra fyra mål över den perioden.

På torsdagskvällen kom en ordentlig smäll när man krossades med hela 1–7 mot krislaget Örebro.

Sebastian Stålberg mötte media dagen efter den mardrömslika förlusten.

LÄS MER: Polis på Frölundas träning – allvarliga hot efter krossen

”Blir cirkus och karusell av allting”

– Vad vi presterade i går kommer aldrig vara ursäktat och aldrig vara okej. Vi måste studsa tillbaka i morgon. Det är en ny match och chans till nystart. Det gäller att underkasta sig och göra jobbet vi pratar om. Det räcker att en spelare i varje femma sticker ut och gör sin egen sak så fallerar allt. I går supportade inte vi forwards våra backar och då blir det cirkus och karusell av allting, säger han.

Vad känner du att det är som går fel för er nu?

– Vi får inte glömma att det bara var en och en halv vecka sen vi spelade riktigt bra. Nu har vi kommit in i en svacka och det har blivit en extrem svacka då vi fallerat ordentligt, säger Stålberg och fortsätter: 

”Kan inte tycka synd om oss”

– Vi får slicka såren och tycka att ”fan vad dåligt det är”. Men vi måste svara upp på det, vi kan inte tycka synd om oss och att allt är piss.

Efter förlusten i Örebro samlades Frölundas spelare och ledare för att prata igenom den allvarliga situationen man befinner sig.

Lördagens match mot Växjö blir lagets sista inför ett närmare två veckor långt uppehåll.

– Det är ingen idé att vi pekar finger. Matchen mot Örebro var en kollaps och jag tror att alla känner samma sak. Alla är missnöjda och besvikna och det gäller att alla individuellt tittar till sig själv. 

”Behöver komma ut med en stridsyxa”

– Hockey är en kampsport i grund och botten. Vinner vi inte kamperna kommer vi inte ha en chans. Jag tror att det var en väckarklocka för oss i går. Vi trodde att matchen mot Mora var det men tydligen inte. Nu är det allvar. Nu börjar vi dala i tabellen och det gäller att svara upp. Nu behöver vi komma ut med en stridsyxa, säger Stålberg.

Frölundas tränare Roger Rönnberg upplevde en av sina tyngre kvällar i Örebro under torsdagskvällen – och vill snabbt revanschera sig.

–  Vi är tydliga vad Frölunda är och vad vi står för. Att vi jobbar hårt och gör det varje kväll. Det har vi pratat om förr och vi har ett gäng som sitter där inne och skäms som hundar när de inte inser att vi inte gör det, säger han.

Frölunda ligger för närvarande på en sjundeplats i SHL. Växjö har klättrat upp som fyra i tabellen.