Förändringar att vänta när Timrå möter Brynäs: "Får vara slut på hedersamma

Albin Carlson (axel) är borta. Johan Persson (hälsena) är på väg tillbaka, men inte redo än. Alexander Falk (finger) får ta bort sitt gips på torsdag och sedan väntar rehab. Emil Berglund är fortfarande avstängd. Patrick Blomberg (överkropp) missar också matchen, men väntas vara tillbaka efter uppehållet. Inga nya skador eller sjukdomar har dykt upp under lagets road trip och Timrå tränade bara lätt i Växjö på fredagen. Precis som senast kommer en back att lämnas utanför matchtruppen, men Timrå tar beslut om vem det blir på matchdagen. Samma gäller målvaktsposten. “Victor var riktigt bra och vi får se om han får fortsätta eller inte”, säger Timrå-ledningen.

Fredrik Andersson, Timrå IK.

“Vi funderar på att formera om laget för att försöka få ny energi och börja vinna på bortaplan också. Vi har gjort två bra bortamatcher och både mot Färjestad och Växjö var vi värda poäng, det är det sista som saknas och vi måste ta vara på målchanserna.”

“Brynäs har fått gått bra efter tränarbytet. De har fått ny energi, men vi vet att gjorde en bra match där sist. Vi hade 4–0 då, men släppte tre på slutet. De spelar rätt tajt och har bra omställningar, så vi får vara försiktiga med var vi tappar puckarna på banan. De har några skickliga spelare som Kellman och Danielsson med hög kvalitet, så vi får minimera att de får lägen. Vi har fortfarande bra energi och det får vara slut de hedersamma förlusterna.”

… Efter matchen mot Brynäs väntar ett landslagsuppehåll och Timrå spelar inte igen förrän 19 december.

… Timrå förlorade mot Växjö på torsdagen med 1–2, Brynäs förlorade mot Linköping med 2–5.

… Timrå har bara vunnit en bortamatch den här säsongen och det var mot just Brynäs 4 oktober när Timrå vann med 4–3.

… Matchen i Gavlerinken blir den sista för Filip Hållander och Jacob Olofsson innan duon reser med Juniorkronorna till JVM-förberedande campen i Nordamerika i slutet av nästa vecka.

På plats i Gavlerinken, via radiosporten eller sändningen på C More live – eller via vår liverapport i textform.