Storstjärnorna såg Modo vinna över krislaget Leksand

Modo kom med gott självförtroende till matchen mot Leksand. Laget har sju raka matcher med poäng och tre raka vinster i bagaget och såg med stor tillförsikt fram emot fredagskvällens möte. 

– Vi har haft ett bra målvaktsspel och fått loss lite av offensiven. Vi gör aningen mer mål framåt, men den stora anledningen är att vi släpper in mindre mål bakåt. Det är ju där vi har bromsat då vi hade en period då vi släppte in alldeles för mycket mål. I kombination med vårt målvaktsspel så har vi också höjt vår arbetsetik i defensiven. Alla vill bidra och alla gör det på ett bra sätt, sa tränaren Björn Hellkvist till lagets hemsida inför matchen. 

För Leksand var läget annorlunda. Laget har sex raka förluster och det blåser snålt kring tränaren Leif Carlsson. 

Och vindstyrkan tilltog direkt i matchupptakten. 

Oscar Hedman öppnade målskyttet efter blott 50 sekunder och Johan Eriksson satte 2-0 efter 2.37. Modo hann med att göra 3-0 innan Leksand mäktade med att svara. Men då blev det spännande. Leksand reducerade två gånger om och Modo var illa ute. Men de höll undan och vann med 3-2 – och detta inför ögonen på en rad stora Modospelare.

Mitt under matchen zoomade tv-kamerorna in på Niklas Sundström som hade tagit plats i hemmaklacken, detta tillsammans med stora namn som Markus Näslund, Mattias Timander, Per Svartvadet och Per-Åge Skröder. 

– Det är så skönt att se de här hockeyhjältarna i Mododress som står på en välbesökt ståplatssektion. Alla finns på plats i dag, säger C Mores kommentator Åke Unger.