Mardrömsbeskedet för Gustin – korsbandet av

Det var i slutet av Sveriges tunga förlustmatch mot Montenegro på torsdagen som olyckan var framme. Samtidigt som Daniela Gustin reducerade till 25–28 fick hon en kraftig smäll och landade fel.

Högersexan grinade illa och har under dagen besökt sjukhuset i Nantes och gjort en röntgenundersökning.

”Kände direkt”

– Det känns extremt tungt, tråkigt och ledsamt, men jag hoppas att jag kan komma starkare ur det här. nu hoppas jag att tjejerna går och slår Frankrike så att jag kan få något att glädjas över, säger Gustin i ett pressmeddelande.

Nu väntar en operation, därefter en närmare nio månders lång rehabilitering.

– Jag kände direkt att det var illa och även om vi befarade att det skulle vara korsbandet så hoppades jag in i det sista att MR-undersökningen skulle säga något annat. Tyvärr gjorde den inte det och nu blir det ingen handboll för mig på ett tag, säger hon.

Lundström kallas in

Till matchen mot Frankrike på söndag skrivs Mathilda Lundström in i truppen som ersättare för Gustin.

– Hon springer på kontring och blir ”rammad”, och jag vet inte var smällen tar men det såg allvarligt ut. Det ser inte snyggt ut och mer vill jag inte kommentera just nu, jag är rädd att säga något dumt då, sa svenska förbundskaptenen Henrik Signell till SVT Sport efter händelsen.