Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson är död

Håkan Jeppsson har varit ordförande för Malmö FF sedan 2010. Innan dess satt han i styrelsen under sex år. 

Malmö FF har under Håkan Jeppsson nio år som ordförande vunnit fem SM-guld och kvalificerat sig för två gruppspel i Champions League och två gruppspel i Europa League och intagit en överlägsen ekonomisk position inom svensk klubbfotboll. 

image
Zlatan Ibrahimovic och Håkan Jeppsson efter Malmö FF:s match mot Milan på Stadion 2011.

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Håkan Jeppson var som ung en lovande fotbollspelare men bestämde sig för att satsa på bordtennis. Han vann två lag-SM-guld i Falkenberg innan han återvände till Malmö som 22-åring och rankades femma i Sverige under en gyllene epok med världsstjärnor som J-O Waldner, Jörgen Persson, Ulf Bengtsson och Erik Lindh.

Håkan Jeppsson arbetade som koncernchef för Inwido AB. 

– Saknaden efter honom kommer att bli mycket stor inom Inwido, både på det personliga och det professionella planet. Håkan har byggt upp en stark organisation inom Inwido med många ytterst kvalificerade chefer, säger Georg Brunstam Styrelseordförande i Inwido AB i ett pressmeddelande.

Håkan Jeppsson lämnar efter sig två barn. 

image
NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Foto: BILDBYRÅN