Laddade fans hejar på Kim och Kalmar i Prag

På fredagseftermiddagen är det dags för Sverige att kliva in i VM–kvartsfinalen i innebandy mot Lettland. Och Kim Nilssons stora fans från Kalmar är på plats i Prag. Laddade i nya blågula tröjor som hejar på både Kim och Kalmar.

Innebandy-VM i Tjeckien har startat bra för FBC Kalmarsunds landslagsstjärna Kim Nilsson. Med fyra mål och en assist mot Danmark på tisdagskvällen tog sig Kim Nilsson förbi Emelie Lindströms landslagsrekord på 181 pinnar. Kim Nilsson står nu på 186 poäng och fixar han tre nya mot Lettland i kvartsfinalen idag slår han ett nytt rekord – Niklas Jihdes gamla poängrekord i VM-sammanhang.

Ett gäng Sverige- och Kim Nilsson-fans från Kalmar och Öland är nu på plats i Prag för att följa slutspelet i Innebandy-VM, och några av dem, Kalmarkillarna ovan, har fixat specialdesignade Sverigetröjor som lyfter fram både Kalmar och Kim Nilsson: Alen Matic, Mattias Erlandsson, Jesper Pernbert-Zetterberg, Dzenan Imsirevic, Daniel Hjertqvist och Johan Pettersson.

– Idén föddes för tre år sedan hos några av oss och vi har blivit fler. Vi gillar Kim och har sett många matcher i Kalmar sportcenter och nu ville vi se honom live på internationell nivå. Vi vet ju inte om det är hans sista VM eller inte, säger Alen Matic.

”Det är ju fantastiskt, att det kommer folk hemifrån för att stötta mig och landslaget.”

Kim Nilsson är tacksam över stödet.

– Jag vet att Alen är väldigt intresserad och tittar på våra matcher i FBC. Tidigare i veckan fick jag se vilka tröjor de har med sig ner och det är ju fantastiskt, att det kommer folk hemifrån för att stötta mig och landslaget. Det betyder mer än vad man tror, säger Kim Nilsson