Dumb as a rock” Trumps superhån av sparkade ministern Tillerson

USA Donald Trump är känd för ett rakt och något okonventionellt sätt att uttrycka sig på Twitter. Men frågan är om han någonsin varit så tuff i tonen som under fredagen när han generalsågade sin tidigare utrikesminister Rex Tillerson. ”Han var dum som en sten och jag kunde inte bli av med honom fort nog. Han var lat så in i helvete”, skriver Trump.

Det var efter en intervju som den tidigare utrikesministern Rex Tillerson gjorde under ett framträdande i Houston, Texas som Donald Trump twittrade ut att Tillerson är ”dum som en sten” och beskyllde honom för att vara ”lat så in i helvete”. Trump jämförde Tillerson med sin nuvarande utrikesminister Mike Pompeo.

Rex Tillerson fick sparken tidigare i mars efter att han och Donald Trump upprepade gånger hamnat på kant med varandra om utrikespolitiska bedömningar. Tillerson, med bakgrund som både vd och styrelseordförande för världens största oljebolag Exxon Mobile, berättade under intervjun som gjordes av CBS-veteranen Bob Schieffer, att han hela tiden fick påminna Trump om att hans olika planer bröt mot diverse lagar.

I intervjun så skyller Tillerson den ansträngda relation som han och Trump gradvis byggde upp på att de ”inte delade samma värderingar” och att de två ”uppenbarligen hade väldigt olika sätt att bete sig på”.

– När presidenten sade ”Det här är vad jag vill göra och så här vill jag göra det”, och jag var tvungen att säga till honom: ”Ja, Mr President, jag förstår vad det är du vill göra, men du kan inte göra det på sättet. Det bryter mot lagen, det bryter mot fördraget, som du vet. Han blev riktigt frustrerad, säger Tillerson i intervjun, med Schieffer.

Han fortsätter:

– Jag tror att han blev trött på att jag var killen som varje dag sa: ”Han kan inte gör det” och ”Låt oss prata om vad han kan göra”.

I intervjun säger Tillerson att Trumps saknar disciplin.

– Vad som var väldigt utmanande för mig – som kommer från det väldigt processorienterade Exxon Mobil – är att arbeta för en man som är ganska odisciplinerad, som inte gillar att läsa, som inte läser rapporter, inte gillar att gå in i detaljer utan hellre snarare bara säger: ”Det här är vad jag tror”, säger Tillerson.