Butterick's vill vidga barns alternativ för en av våra mest älskade

Tärnor, stjärngossar, tomtar, granar och enhörningar. Ja, allt det som barn numera förknippar med luciafirandet återfinns i det moderna luciatåget på Butterick’s. Företaget har även valt att ändra bilderna på sina förpackningar då de anser att både tjejer och killar kan vara lucia och stjärngosse.

Butterick’s har inför årets luciafirande valt att uppdatera sitt omslag på lucia- samt stjärngosselinnen. Fest- och maskeradföretaget har valt att ändra bilderna på sina förpackningar då de anser att både tjejer och killar kan vara lucia och stjärngosse.

– Vi vill främja ett luciatåg där barn känner att de kan välja fritt vad de ska vara. I de flesta skolor och förskolor anordnas luciatåg och vi vill underlätta för tjejen som vill vara stjärngosse eller pojken som vill vara lucia. Vi på Butterick’s Leco värnar om svenska traditioner men utmanar gärna traditionella könsroller, säger Stina Petrini, marknads- och affärsutvecklingschef på Butterick’s Leco.

Luciafirandet är en härlig ljusfest som har utvecklats genom åren. I början stod lucia ensam, utan tåg, men har med åren fått ett rätt stort följe. Tärnor, stjärngossar, tomtar, granar och enhörningar. Ja, allt det som barn numera förknippar med luciafirandet återfinns i Butterick’s moderna luciatåg. Företaget har alltid varit inkluderande och vill att alla ska få vara med, så att erbjuda ett brett sortiment så att kunden själv får välja känns helt naturligt.

Butterick’s Leco AB är ett av Sveriges äldsta detaljhandelsföretag. Det startade i november 1903 på Drottninggatan i Stockholm och ungefär tio år senare öppnades en enhet i Göteborg av Wilhelm Aagesen. Sedan dess har företaget stannat inom familjen Aagesen/Olanders ägo i över 100 år och expanderat sakta men säkert. 1989 köpte Butterick’s upp grossistföretaget Leco i Simlångsdalen och 2008 slogs de båda företagen samman till Butterick’s Leco AB.

Idag har Butterick’s butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Halmstad, Helsingborg och Köpenhamn. Butterick’s finns även som shop-in-shop i Uppsala och Tidaholm samt naturligtvis också webbutiken www.buttericks.se Vi agerar även som grossist åt återförsäljare runt om i Skandinavien via www.leco.se