Tre Kronor släpper pucken – tippar guldstrid

Den dramatiska avslutningen av fotbollsallsvenskan, där AIK och Norrköping gör upp om SM-guldet, får dock inte spelarna i hockeylandslaget att gå i gång så där hundraprocentigt.
Dels för att det både saknas spelare med AIK-bakgrund och med bindningar till Norrköping, dels för att Tre Kronor själva spelar avslutningsmatch mot Finland i Karjalaturneringen när allsvenskan avgörs på söndag eftermiddag. När pucken släpps i Hartwall Arena är det en kvart kvar av guldstriden.
Det finns ett stort gäng nuvarande och före detta Djurgårdsspelare i Karjalatruppen – och de vill förstås inte se arvfienden AIK fira guldet.
Djurgårdsstjärnan Jacob Josefson, som vänt hem från NHL, spelade länge fotboll i Brommapojkarna där han hade Nabil Bahoui som lagkamrat. Bahoui spelade i AIK under våren, utlånad från schweiziska Grasshoppers, och får en guldmedalj om ”Gnaget” tar minst en poäng.
– Det skulle vara för hans skull då, men jag är djurgårdare så då vill man inte att AIK ska vinna. Jag hoppas och tror att Norrköping vinner och att AIK förlorar, är Josefsons inte helt oväntade syn på saken.
Linköpingsforwarden Nick Sörensen, född i Danmark och uppväxt i Malmö, tror på AIK:
– Jag gillar MFF, men jag får nog säga AIK av guldkandidaterna. Jag har inget med de lagen att göra, men AIK eftersom de har varit bäst genom serien.
Det finns en inbyggd rivalitet mellan Linköping och Norrköping i Östergötland, men Sörensen, som gör tredje säsongen i LHC, väljer inte guldlag av den anledningen.
– Hehe, nej, jag har ju inte växt upp i Linköping och Vita Hästen spelar ju i allsvenskan, säger han.
Fakta

Fler röster om guldstriden

Joel Persson, back, Växjö:

– Ärligt talat så håller jag på Kalmar och det är ju laget som kan förstöra för AIK. Så jag hoppas på en bra avslutning för Kalmar.

Daniel Brodin, forward, Djurgården:

– Jag håller mig utanför. Jag är inte så intresserad av herrfotboll, jag har mest koll på damallsvenskan (hustrun Emilia Brodin spelar i Djurgården).

Rikard Grönborg, förbundskapten:

– Jag tror att AIK klarar det till slut. Jag tycker de har bästa laget och det vore kul för Stockholm om man får vara självisk.