Tog första segern efter hole-in-one

Gaby Lopez tog första segern på LPGA-touren efter ett hol-in-one under fredagen då hon fyllde 25 år. Foto: TT.

Publicerad

Gaby Lopez blev första mexikanska att vinna på LPGA-touren sedan Lorena Ochoas dagar (slutade 2010) när hon tog hem segern i kinesiska Hainan Island.

– Hon har varit min inspirationskälla hela livet, hon är anledningen till att jag är en professionell golfare, säger Lopez om Ochoa till AP och tillägger.

– Jag har väntat så länge på den här segern.

Lopez fyllde 25 år under fredagen och passade på att fira med ett hole-in-one. Det blev skillnaden i slutändan eftersom hon avslutade med två bogeys och var nära att tappa segern. Ariya Jutanugarn var bara ett slag bakom. 

Visste inte att hon gjort hole-in-one

– Jag såg den inte gå i på grund av solen men jag kände att det var ett bra slag, säger Lopez om hole-in-one-slag på det 17:e par 3-hålet. Bollen slogs spikrakt mot hålet och rullade i efter att slagit ner ett par meter framför flaggan som fladdrade i vinden. När det stod klart highfivade hon med caddien och medspelarna. 

Hon tillägnade segern sin morfar som gick bort nyligen.

– Min första seger är för honom, säger hon.

Madeleine Sagström blev 15:e och Dani Holmqvist 18:e.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer