Stjärnan förlorade igen – trots ny monsterinsats

Nadal Broline har inte vunnit sedan i maj. Trots det var han favorit då V75 avgjordes i Eskilstuna under lördagen, eftersom han gjort flera fina prestationer utan att få vinna.

I dagens lopp gjorde han också en monsterprestation – men fick se sig slagen av Zenit Brick på linjen.

– Det var skickligt kört av Björn. Men jag lider med Nadal Broline alltså, det var en topprestation, men han fick inte vinna nu heller, säger Sofia Aronsson i TV12.

”Less på skiten”

Tränaren till Nadal Broline, Reijo Liljendahl, var märkbart irriterad efter loppet.

– Jag är less på skiten. Jag såg från början att det här kommer gå åt helvete. Det gick för sakta, sen fick vi gå i spåren varvet kvar och gå en 10-tid i spåren sista varvet och bli slagna igen, säger han och fortsätter: 

– Jag tycker att han har gått bra ända sedan elitloppsfinalen, och att inte få vinna med den hästen är jävligt surt. 

”Jätteharmonisk och bra”

Björn Goop körde vinnaren Zenit Brick, och gav sin syn på loppet i TV12:

– Jag hade inget speciellt upplägg. Jag misstänkte att Makethemark och Milligan’s School skulle duellera om ledningen. Sen gick det väldigt sakta. Jag hade Nadal i min rygg och det ville jag inte ha, så jag var tvungen att köra fram. Men sen fick jag inte köra för fort, för då skulle jag bjuda in Nadal igen.

– Zenit Brick var jättefin. Han var det senast, och han var det idag. Han känns jätteharmonisk och bra, säger Björn Goop.

Erik Adielsson:

– I efterhand vill man alltid förändra något när man förändrar något. Men han kändes så fin 300 meter kvar, och han tog tag i grejerna men det kändes som att han somnade till lite – eller somnade till är hårt att säga, men tappade lite på upploppet, säger Erik Adielsson.