Så tvingades kanalen att göra om sin plan

“Så mycket bättre”-säsongerna spelas in under en dryg vecka på Gotland varje sommar. För att produktionen ska få tillräckligt med material filmas det från morgon till kväll, och många tidigare deltagare har vittnat om lite sömn och hög arbetsbelastning.

För Charlotte Perrelli, 44, som var gravid under tv-inspelningarna, kunde det höga tempot bli för mycket.

– Det var oerhört högt tempo, och väldigt långa dagar. Jag steg upp sju på morgonen och fixade håret och donade, så jag skulle vara klar när vi började filma vid åtta. Sedan höll vi i gång hela dagen. Middagen slutade aldrig före tolv på natten, förklarar Perrelli och tillägger:

– Jag var så färdig att ögonen gick i kors på mig.

image
Charlotte Perrelli upplevde hur tempot under inspelningarna ibland blev för mycket.

Foto: TV4

Men då både grund av Perrellis graviditet och Louise Hoffstens sjukdom gjorde produktionen om upplägget för programmet den här säsongen. I stället för att alla ska vara med på alla aktiviteter, delades de upp mer – för att ge tillfälle till mer vila åt de som behövde.

– De var så gulliga, och lade upp en ny plan för att alla inte skulle vara med på allt, det passade mig, säger Charlotte Perrelli.

Artisten förklarar att hon under inspelningsdagarna kunde få frågan om hon ville följa med på olika saker, och då kunde välja om hon orkade eller hellre ville stanna kvar i huset och välja.

– Då kunde jag säga att “jag skulle gärna sova en timme”. Det var så proffsiga och flexibla, hyllar artisten “Så mycket bättre”-produktionen.