Rösler om Rosenberg: ”Den spelare som förstår mig bäst”

– Fantastiskt att han fortsätter. Markus är absolut den spelare som betytt mest för mig sedan jag kom hit till Malmö. Han förstår mig bäst. Han vet hur jag resonerar och vad jag vill ha ut av laget. Markus är min förlängda arm på planen, säger Rösler.
– Tajmingen kunde inte varit bättre. Ett fantastisk besked inför vår allsvenska final. Vi har haft resonemang den senaste tiden men jag har inte försökt påverka honom på något vis.
Guillermo Molins är första gången aktuell för spel. Han är med i bruttotruppen på tjugo man som ska bantas matchdagen till arton.
– Alla tjugo är beredda för spel. Så mycket kan jag säga. När det gäller Gische så skiljer han sig inte från de andra. Jag kommer att avgöra vilka arton det bli efter att han kollat den fysiska statusen med läkarteamet, säger Rösler.
Lasse Nielsen var den ende spelaren som saknades på lördagsträningen. På fredagen blev han pappa för första gången och fick träningsledigt.
– Han hade mer viktiga saker för sig än att köra en dagen-före-träning. Jag vet var jag har honom och han är med i truppen, säger Rösler.
I övrigt skade- och avstängningsfritt.
Rösler kör säkert med full kraft mot Elfsborg. Troligen ingen vilorotation. MFF måste ha hjälp av Östersund (möter trean Hammarby hemma) för att ta tredjeplatsen genom egen seger.
Troligt lag
Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Eric Larsson, Oscar Lewicki, Anders Christensen, Fouad Bachirou, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Marcus Antonsson.
Elfsborg är elva i den allsvenska tabellen. En besvikelse. Laget kan inte komma högre men kan knuffas neråt till plats tolv eller tretton.
Laget förlorade mot Brommapojkarna senast, 1-2, i tidigare landslagsspelaren Emir Bajrami – inhopp avslutande 20 minuterna – sista hemmamatch där han hyllades för sina insatser i klubben. Han har sagt att han ska sluta, och verkar hålla sitt ord. Bajrami ska bli U21-tränare tillsammans med Tobias Linderoth.
Nigerianen Chinedu Obasi finns inte med i Malmö. Anfallaren har fått tillstånd att åka hem av personliga skäl. Ibrahim Dresevic är avstängd.