Olofströms kommun kan hyllas för sitt hälsoarbete

Organisationen Ledarna arbetar för att stödja chefer. De har ett pris som heter Årets initiativ där en arbetsgrupp, chef eller organisation inom privat tjänstesektor hyllas för att de förbättrat arbetsmiljön. I år är temat hälsa.

Under våren hade Olofströms kommun två fokusveckor för att medarbetarna skulle få in hälsotänket som en naturlig del av arbetet. Det var en del av deras EU projekt Heja Hälsan 2.0 som pågår mellan oktober 2017 till september 2019. I en kort film på Ledarnas facebooksidan, delar Olofströms kommun med sig av sina idéer.

Vill ha ett hållbart arbetsliv

– Skapa ett hållbart arbetsliv med goda arbetsplatser genom en salutogent kultur. Vilket innebär att vi tittar på vad som bidrar till hälsa i en arbetsorganisation, säger Lena Persson som varit projektledare för Heja Hälsan i Olofströms kommun.

De andra finalisterna är Sturebadet Health AB, The Amazing Society och Scandic Health Club.

– Vissa är mer teknikorienterade och tar hjälp av digitaliseringens möjligheter, medan andra är mer orienterade mot att skapa förutsättningar för ökad rörelse, motion och naturupplevelser, säger Cecilia Åkerblom som är juryordförande för priset i ett pressmeddelande på Ledarna.

Vinnaren koras den 12:e november på Vasateatern i Stockholm.