Offrens familjer överklagar Martin Salibas dom

Hovrätten i Sverige dömde de båda bröderna Mark och Martin Saliba till livstid för mordet på två män och en kvinna i Uddevalla. Men Martin Saliba dök aldrig upp till den sista rättegångsdagen. I stället flydde han till Libanon, där han senare greps efter en begäran av Interpol.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sverige ville se honom utlämnad, men Libanon vägrade och han åtalades i stället vid en libanesisk domstol, som sedermera dömde honom till döden. Ett straff som omvandlas till livstids straffarbete, eftersom Libanon inte längre verkställer dödsdomar.

LÄS MER: Det händer med Martin Saliba efter nya domen

Utöver fängelsestraffet dömdes han att, tillsammans med brodern Mark Saliba, betala ett skadestånd på 300 000 kronor till två av de tre offrens anhöriga. Nu överklagar de anhöriga beloppet, enligt GT.

– Vi är missnöjda med skadeståndsdelen. Vi tycker att skadan som bröderna Saliba har orsakat för offrens anhöriga är oersättlig. Men, med tanke på den ekonomiska biten och vad familjerna har gått genom måste de få ett högre skadestånd. Vi kräver att Martin och Mark Saliba tillsammans betalar skadestånd på 400 000 dollar (cirka 3,5 miljoner kronor) till två av de tre offrens familjer, säger advokat Normen Halawi på al-Mosawis advokatbyrå i Beirut till tidningen.

Martin Saliba har hela tiden hävdat sin oskuld, och menat att det var Mark Saliba som genomförde morden. Martin Salibas försvarsadvokat har också överklagat domen, enligt GT.