Molins i MFF-truppen: "Lika stor chans som alla andra”

Låt vara i en 20-mannatrupp som ska bantas matchdagen, men MFF-tränaren Uwe Rösler öppna för en medverkan.
– Gische är en av de tjugo. Han har en lika stor chans som alla andra. Jag vill inte säga mer än vad jag sagt inför de senaste matcherna. Han är beredd, det vet jag. Att han finns med dagen före match är så klart ett steg ytterligare för honom. Han rör på sig, säger Rösler.
Det var ingen stängd träning dagen före match som brukligt. Än en gång sparades Stationmattan. MFF-gruppen tränade på hybridplanen och det var en uppsluppen stämning inför avgörandet mot Elfsborg.
Alla aktuella fanns med utom Lasse Nielsen som blev pappa för första gången på fredagen.
– Han ringde och berättade för mig. Vi är alla glada för hans skull att allt gått bra. Han hade andra saker för sig som är viktigare än att träna fotboll. Lasse är till förfogande i Elfsborgsmatchen. Att han blev pappa förändrar ingenting, säger Uwe Rösler.
Seger är ett måste för MFF om tredjeplatsen ska bli verklighet, och Europachansen nästa säsong vara helt klar.
Men två poäng före i tabellen finns Hammarby som har den tuffa resan till Östersund att klara av. Hammarby får inte bli poänglöst om MFF vinner om man ska klara tredjeplatsen.
– Östersund har en ambitiös coach i Ian Burchnall. Jag är hundraprocentigt säker på att på att han och Östersund vill vinna och avsluta snyggt. Det är ju så att vi har allt att vinna och Hammarby har allt att förlora, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.
En annan som tror på Östersundseger mot Hammarby är Fouad Bachirou som förra säsongen spelade i Östersund.
– Östersund borta är ingen lätt uppgift i en avslutningsomgång. Men det mest viktiga är att vi har fokus på vår match och tar vår seger. Jag kan inte se annat än att Östersund har en stor möjlighet att hjälpa oss, säger Fouad Bachirou.
Även MFF:s ihärdige mittfältare hyllar beslutet av Markus Rosenberg att fortsätta.
– Hans inställning har en superproffsig nivå, inte minst som lagkapten. Nyheten att han fortsätter nästa säsong är inget negativt precis, det kommer att ge oss alla en boost mot Elfsborg. Det är jag övertygad om, tycker Bachirou.
Fakta

Malmö FF:s 20-mannatrupp

Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson.