Granatexplosion i Turkiet krävde sju liv

Sju turkiska soldater har dödats i en explosion vid ett ammunitionslager. Ytterligare 25 personer skadades. Enligt president Recep Tayyip Erdogan handlar det om en olycka.

Händelsen inträffade på fredagen vid en militärbas i Sungu Tepe i sydöstra Turkiet, nära gränserna mot Irak och Iran. Enligt försvarsdepartementet detonerade en artillerigranat av misstag. Orsaken är inte utredd.

I Turkiets kurddominerade sydvästra delar har en väpnad konflikt mellan regeringen och den terrorstämplade PKK-gerillan pågått i åratal. Turkiet utför också regelbundet bomräder mot PKK-baser i norra Irak.

Efter en kort vapenvila med PKK återupptogs striderna 2015, då hoppet om en fredlig lösning på konflikten grusades. Sedan 1984 har stridigheterna mellan parterna krävt över 40.000 liv.