Efter tragedin – här hedrar lagkaptenen Dante

Foto: C More

FOTBOLL

Bara minuter före Superettans avslutning fattade Falkenbergs lagkapten Tibor Joza en mikrofon.

Han höll ett tal och uppmanade publiken till en tyst minut för saknade Dante.

– Mitt i allt det tragiska är det samtidigt hoppfullt att så många människor ställer upp för varandra, sa Joza.

Allsvenskt avancemang är säkrat, ändå spelar Falkenberg årets mest känslosamma match i dag. För staden har inte haft tid att fira framgångarna på fotbollsplanen efter att en tolvårig pojke försvunnit i staden.

Den halländska staden har slutit upp i sökandet efter Dante. I går meddelade polisen att de funnit en död person som de befarar är pojken.

”Ett otroligt engagemang”

På Falcon Alkoholfri Arena präglades stämningen av allt som skett i veckan. Strax före avspark klev hemmalagets kapten Tibor Joza fram och höll ett tal.

– Vi har under de senaste dagarna på nära håll kunnat bevittna det otroliga engagemang som visats i Falkenberg. Mitt i allt det tragiska är det samtidigt hoppfullt att så många människor ställer upp för varandra. Våra tankar går i dag till Dantes familj samt nära och kära. Vi vill även tacka alla som hjälpt till under veckan, sa Joza och avslutade med en uppmaning:

– Vi vill nu hedra Dante med en tyst minut.

Två snabba mål i början

Efter en tyst stund inleddes sedan matchen som var sportsligt intressant för båda lagen. Falkenberg låg en poäng efter Helsingborg i kampen om seriesegern medan Gais behövde tre poäng för att garanterat slippa negativt kval.

Och det var gästerna som inledde bäst. Två minuter in i matchen tryckte Marcus Bergholtz upp bollen i nättaket efter en hörna och så stod det 0–1. Tre minuter avancerade Leonard Pllana och sköt från 20 meters håll. Skottet satt lågt vid höger stolpe och betydde 0–2.

– Jag har haft det lite tufft med målen, men det kom i rätt match, sa Pllana.

Matchen pågår.

Nykomlingar i Allsvenskan på 2010-talet – så gick det 00:32