Andra raka segern för Sverige

Foto: Bildbyrån

Publicerad

Sverige tog ännu en seger i Euro Floorball Tour när de besegrade Schweiz med 7-2. Cornelia Fjellstedt stod för två av målen i den andra raka segern.

Det blev en ny seger för svenskorna som inte lät det bli lika spännande som i segern mot Tjeckien. Mot Schweiz lyckades de behålla sin ledning matchen igenom. 3-1 efter första perioden efter mål av bland annat Cornelia Fjelltsedt.

Samma Fjellstedt blev senare tvåmålsskytt när hon i andra perioden gick direkt på skott efter en snygg framspelning och gav Sverige en 4-1 ledning.

Schweiz fick in ett 4-2 mål lite turligt bakom Amanda Hill men sen var det istället proppen ur för Sverige. En snabb replik från Johanna Hultgren på kontring och i slutet av tredje perioden stängde Amanda Delgado Johansson matchen när hon satte 6-2. Matchen slutade 7-2 efter att Ellen Rasmussen tog vara på en retur med dryga minuten kvar.

I morgon väntar match mot Finland.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer