Sprängningsarbete återupptas efter olyckan i Grimsta

Flera lägenheter skadades vid sprängolyckan i Grimsta.Flera lägenheter skadades vid sprängolyckan i Grimsta.

På måndag återupptas sprängningarna i Grimsta efter olyckan i oktober. Denna gång kommer extra säkerhetsåtgärder att vidtas, skriver Mitt i Stockholm. Arbetsmiljöverkets utredning visar att olyckan orsakades av sprickor i berget.

I slutet av oktober inträffade en sprängolycka i Grimsta där flertalet lägenheter fick betydande skador. Vid olyckan flög en sprängmatta och stenar iväg och träffade fasaden på en intilliggande byggnad, ingen person kom emellertid till skada.

Läs mer: Parallella utredningar efter sprängolyckan i Grimsta.

Arbetsmiljöverket har utrett händelsen och kommit fram till att olyckan inte orsakades av slarv utan av sprickor i berget som inte gick att förutse. På måndag ska sprängningarna påbörjas igen, men denna gång med extra säkerhetsåtgärder, skriver Mitt.

– Man kommer för säkerhets skull att halvera den mängd berg som ska sprängas bort vid varje salva, och lägger dessutom på extra sprängmattor. Det ska inte kunna hända igen, säger Monica Staaf, projektledare på Svenska bostäder, till Mitt i.