Glas missar Englandsmatchen

Glas har ont i knät och missar söndagens match mot England, årets sista landskamp för fotbollslandslaget.

”Hanna har haft känningar i sitt ena knä. Det har blivit bättre men inte tillräckligt bra för att genomföra matchen på söndag. Vi i medicinska ledningen kommer fortsatt undersöka Hanna under veckan i samråd med hennes klubb Paris Saint-Germain”, säger landslagsläkaren Ali Kad till fotbollförbundets webbplats.

Hanna Glas har tidigare haft problem med knäskador, något som man vägt in i beslutet.

”När det gäller idrottsskador tar man alltid hänsyn till tidigare historik, gör överväganden när det gäller risker och försöker ta ett klokt beslut. I nuläget är det svårt att uttala sig om exakt skada och vidare undersökning behövs i samråd med klubben”, säger Ali Kad.

Nu ser det ut som att Jessica Samuelsson, som är tillbaka efter en allvarlig fotskada, tar högerbackspositionen.

– Vi tog ut Hanna och Jessica på högerbackspositionen så det känns naturligt att Jessica startar, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Landskampen spelas i Rotherham.