Från Tjajkovskij till Avicii – Önskekonsert med Norrköpings Symfoniorkester

Norrköpings Symfoniorkester. Foto Björn Dahlgren

Dags för årets Önskekonsert med Norrköpings Symfoniorkester. På lördag 10 november äger den rum i De Geerhallen i Norrköping och på söndag 11 november i Crusellhallen i Linköping.

Det är publikens önskemål som helt och hållet har avgjort konserternas innehåll, både vad gäller musiken och solisterna. Bland många hundra önskningar från publiken har de perfekta önskekonserterna vaskats fram.

Operastjärnan Sofie Asplund och musikalartisten Oskar Nilsson (känd bland annat från Kristina från Duvemåla) framträder tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester. Dirigent är Stefan Solyom.

Som ett axplock ur konserterna kan avslöjas att det blir publikfavoriter ur musikalerna Kristina från Duvemåla, La cage aux folles, Fantomen på operan och ur operorna Carmen, Thais och Figaros bröllop. Dessutom en skön blandning av musik av Tjajkovskij, Simon & Garfunkel, Avicii, Piazzolla och många fler. Och en och annan överraskning dyker också upp.

Önskekonserterna är ett samarbete mellan Norrköpings Symfoniorkester, Norrköpings Tidningar och Östgöta Correspondenten.

Norrköpings Symfoniorkester, bildades 1912 och består idag av 85 musiker. 

Norrköpings Symfoniorkester, SON, ses som en av de mest spännande orkestrarna i Skandinavien och genom utlandsturnéer och en omfattande cd-produktion åtnjuter SON stor respekt även på den internationella arenan.

Norrköpings symfoniorkester har sin hemvist i De Geerhallen, i Louis De Geer konsert & kongress. De Geerhallen ligger mitt i Norrköping, vid Motala ström, i det unika, historiska industrilandskapet. Konserthuset är inrymt i en gammal pappersfabrik, nu varsamt ombyggd till ett förstklassigt konserthus. Orkesterns andra hemmascen är Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress.

Norrköpings Symfoniorkester ingår, tillsammans med Östgötateatern, i Scenkonst Öst.