Deltagaren tvingas lämna Idol – efter dramat

Det blev ett jämt rysardrama i fredagens “Idol”-veckofinal.

När deltagarnas föräldrar fick välja vilka låtar artisterna skulle uppträda med blev det en del oväntade låtval, som “Guldet blev till sand” från musikalen “Kristina från Duvemåla” och “That don’t impress me much” av Shania Twain.

Två minuter innan omröstningen tog slut konstaterade programledaren Pär Lernström att det var oerhört jämt i omröstningen.

– Det är ett tiotal röster som skiljer åt, sa han i direktsändningen.

Efter att ha ställts mot William Strid i botten blev det Maximilian Bergstrand som tvingades lämna programmet.

– Jag är nöjd, jag är jävligt nöjd, säger Maximilian Bergstrand efter beskedet, när han stod på scenen tillsammans med sina föräldrar.

I “Idol Extra” utvecklade artisten sina känslor kring att åka ut.

– Det har varit “Idol”, och var precis som jag trodde. Det har gett väldigt mycket, och jag har bara fått bekräftat att det är det här jag vill hålla på med, sa han i “Idol Extra”.

Jurymedlemmen Nikki Amini kommer sakna Maximilian i programmet, mycket för hans originella uttryck.

– Jag kommer sakna Maximilian, jag tycker att han har gett mycket i tävlingen, och han sticker ut mycket. Jag gillar när han bara kör loss, så jag tror det blev hans fall, att han tog det för lugnt, säger Nikki Amini.

Nu återstår det bara sex deltagare i “Idol”, som håller final 7 december.